SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Bygge tillid op til partner efter utroskab.

Der er mange, der skriver til mig vedrørende, hvordan man bygger tillid op til en partner, evt. efter utroskab, sms-flirt mv.
Dels kan du læse mere om det på min hjemmeside, dels tænker jeg I denne morgen følgende tanker.

Med hensyn til tillid så er det lige så væsentligt at opbygge og opretholde sin egen selvtillid, så det ikke kun er et spørgsmål, om ens partner er tillidsværdig eller ej. Så spørgsmål som “er jeg tillidsværdig over for min partner”, “vil jeg kunne garantere det samme, som jeg kræver/forlanger/ønsker mig af mig partner” mv., er relevante at svare oprigtigt på.

Når det så er sagt, tænker jeg, at det er væsentligt at gøre sig klart, at det at have tillid, efter et mørkt kapitel, drejer sig om, om man har gode erfaringer med at bemærke, at ens partner har evnen til at lære af fejltagelser og er i stand til at justere handlinger ud fra en sådan læring.

Lad mig gøre det mere konkret.

Hvis din partner kørte for hurtige på motorvejen og blev stoppet, fik et klip i kørekortet og en bøde tilligemed. Tror du så, at din partner ville lære af dette?

Hvis din partner var ude at handle med børnene, med stress og fredagsindkøb og kom til at stikke en guldbarre i lommen, i ren tankeløshed, og blev stoppet af butiksdetektiven. Tror du så, at din partner ville lære af dette?

Og: hvis din partner altid har haft svoret, at han ikke er en person, der slår på nogen, men i chok eller affekt kom til at give et hysterisk barn en lussing. Tror du så, at din partner ville lære af dette?

Grunden til disse spørgsmål er, at du med dig selv, hvis du føler dig svigtet, skal afveje, om du faktisk tror og tænker, at “ja, min partner ville da rette ind og tænke sig om og dermed gøre noget andet en anden gang”, for så er du godt på vej til positivt at orientere dig imod, at have tillid til din partner igen.

Håber, at dette har været inspirerende læsning.

Christel

Af Christel Sonne Rasmussen - 19 feb, 2006

Læs mere i samme kategori:

Parterapi er ofte en oplagt mulighed efter utroskab

Det er et spørgsmål om at vælge klogt.
Parterapi er ofte en oplagt mulighed efter utroskab.
Hvis begge i et parforhold ønsker at fortsætte i parterapi efter utroskab,
Selvom den ene eller i nogle tilfælde, begge parter, har været utro, vil visse tema være væsentlige at berøre.

God feedback på mænd versus kvinder og utroskab

Er kun mænd utro – forekommer utroskab ikke hos hos kvinder?
Der var en af mine mandlige klienter, der gjorde mig opmærksom på, at jeg havde skrevet mine tekster som om, at det kun var mænd, der er utro. Det var og er en god feedback, og lad mig dog nuancere det billede lidt.

Godt/gode råd: Kom videre efter utroskab

– Hvordan kan jeg være sikker på, at han/hun ikke gør det igen?
Mistroen til partneren kan være svær at slippe, hvis man har oplevet utroskab. Men det kan lade sig gøre at komme videre i sit parforhold, siger terapeut Christel sonne Rasmussen. Hun råder til, at parterne igen får talt fælles værdier igennem. For meget ofte har de levet parallelle liv og glemt at værne om fortroligheden.

Hun har det ad h. til. Han føler sig som jaget vildt. Utroskaben har kilet sig ind imellem dem.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: