SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

“Jeg plejer gerne at sige, at coaching er som et køleskab, lidt svær “at sætte sig ind i”, men hvis man vil se lyset er man nødt til at åbne det.”!

Et latterbrøl løfter sig omgående. “Coachen” står nu der, storsmilende, med sit lange røde hår og trækker konstant ned i sin orange kjole men hun koket bøjer det ene ben ind foran det andet.

Vi er i Cirkusrevyen 2009. Skuespiller og Årets Komiker Ditte Hansen er i gang med en parodi, som tager både coaching og selve coachen under kærlig revybehandling. Ikke så underligt set i lyset af den opmærksomhed der været omkring coaching.

Coaching er da også defineret på mange forskellige måder i ord og vendinger der handler om at sætte sig mål og nå dem, fremadrettet forandring og udvikling, potentialeoptimering, finde glæde, motivation og livskvalitet. Ord som kan være svære at forklare hvad indebærer for den enkelte, ord som bare er ord, og overladt til den enkelte selv at definere, med mindre man giver sig selv mulighed for at opleve det. For det er et faktum, at mangen en skeptiker eller blot nysgerrig person er blevet positivt overraskede og “har åbnet for at se lyset”.

Mennesker som altid er i bevægelse og på vej har brug “mental rasteplads”, hvor de kan få sat fokus på deres tanker, ønsker og mål for fremtiden og få alt dette omsat til konkret handling, de har kort sagt brug for en coach.
Næste gang du tager dig selv i at “tænke i ring” med de samme problemstillinger og du ikke rigtigt kommer videre, eller du igen havner i de samme svære situationer f. eks. på jobbet, eller du længe har gået og tænkt på noget bestemt du ønsker at blive bedre til eller du føler dig stresset eller demotiveret eller……., så giv dig selv en mulighed for at komme videre med coaching.

Af Christel Sonne Rasmussen - 20 sep, 2009

Læs mere i samme kategori:

Personlig gennemslagskraft

Lad ikke tidligere enkeltstående situationer, selvom de kan have været belastende, hæmme dig.
Gennemslagskraft er som mange af de andre stærke ord, der findes indenfor personlig udvikling, et samlet begreb. For heller ikke gennemslagskraft kan købes i pakker i supermarkedet, men er måske derfor netop interessant. Fordi gennemslagskraft er som lykke, som tålmodighed, som selvværd, som respekt, som tilstrækkelighed:

Målsætning – det at nå dine mål i livet

Uanset om vi inspireres af Tv-reklamer eller aviser, en snak med naboen eller en snak med os selv, ja så går en del af menneskenes tid og energi med at huske at drømme og at sætte sig mål.
Og det er godt.
For som mennesker tror jeg, at det har afgørende livskvalitet for os at drømme og blive ved at sætte mål. Og at nå dem, der har virkelig betydning og som skaber et løft for os.

Manglende motivation

Du ved det. Jeg ved det. Alle ved det. Vi er som udgangspunkt ikke klædt på til at kunne håndtere alle situationer, så i løbet af livet stopper vi op uden helt at have en klar fornemmelse af, hvad der er bedst at gøre. Når vi befinder os i en låst situation, et dilemma eller en anden form for svær situation for første gang, vil spekulationerne som regel handle om, hvad man skal gøre, og da man ikke ved dette, kan det hele formørkes og forekomme endnu tungere og uløseligt. Det er her, at mange desværre oplever en manglende motivation.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: