SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Coaching og motivation

Som coach og som menneske mener jeg, at begrebet motivation er et af de mest givende og mest vigtige begreber at kende til og at kunne mestre.
At jeg postulerer dette, skyldes, at jeg bemærker, at evnen til at kunne motivere sig selv, og andre, i sit liv, er med til at igangsætte og opretholde udvikling og vækst, og er med til at sikre den tilfredshed, som jeg tror, at vi alle søger at indfri på vigtige livsområder.

Det kan efter min vurdering være forskelligt, hvad der motiverer os, afhængigt af, hvilken livsfase, vi befinder os i.

  • Som børn motiveres vi bl.a. af at få vores behov indfriet, fysisk, psykisk som socialt.
  • Som unge motiveres vi hyppigt af at føle os socialt anerkendte, af at dygtiggøre os og at ligne de andre.
  • Som voksne motiveres vi alt afhængigt af vores livssituation. Er vi enlige, motiveres vi måske til at finde en partner. Er vi ledige, motiveres vi eksempelvis af at finde et job. Bor vi et sted, hvor der er larm og ballade, motiverer det os kanske til at flytte osv..

Selvom mange menneskers tilværelse minder om hinanden, er der forskelle.
Hvert eneste liv er unikt, og derfor kan det at motivere sig være en individuel ting, og det er grunden til, at der ikke findes én pointe, eller én strategi, der bare vil virke for alle, hvor som helst og når som helst.
Men at sætte sig for at lære sin egen motivationsstrategi at kende, så man selv kan sætte sig i gang og så man kan opretholde et sammenhængende flow, der giver tilfredshed og følelsen af sammenhæng, er en opgave, jeg mener, bliver vigtig for ethvert menneske på et eller andet tidspunkt. Man kan naturligvis selv vælge, om man vil gribe chancen for at lære om motivation, eller om man vil lade den flyve forbi.

Coaching er et af de mest effektfulde værktøjer til at lære noget mere om sin egen evne til at motivere sig.

Coaching kan guide dig til en enkel selvforståelse, så du bliver bevidst om, hvordan du kan motivere dig selv, både i en fastlåst situation og i mere almindelige situationer.
Hvorfor vente?

Hilsen
Christel

Af Christel Sonne Rasmussen - 17 jun, 2007

Læs mere i samme kategori:

Personlig gennemslagskraft

Lad ikke tidligere enkeltstående situationer, selvom de kan have været belastende, hæmme dig.
Gennemslagskraft er som mange af de andre stærke ord, der findes indenfor personlig udvikling, et samlet begreb. For heller ikke gennemslagskraft kan købes i pakker i supermarkedet, men er måske derfor netop interessant. Fordi gennemslagskraft er som lykke, som tålmodighed, som selvværd, som respekt, som tilstrækkelighed:

Målsætning – det at nå dine mål i livet

Uanset om vi inspireres af Tv-reklamer eller aviser, en snak med naboen eller en snak med os selv, ja så går en del af menneskenes tid og energi med at huske at drømme og at sætte sig mål.
Og det er godt.
For som mennesker tror jeg, at det har afgørende livskvalitet for os at drømme og blive ved at sætte mål. Og at nå dem, der har virkelig betydning og som skaber et løft for os.

Manglende motivation

Du ved det. Jeg ved det. Alle ved det. Vi er som udgangspunkt ikke klædt på til at kunne håndtere alle situationer, så i løbet af livet stopper vi op uden helt at have en klar fornemmelse af, hvad der er bedst at gøre. Når vi befinder os i en låst situation, et dilemma eller en anden form for svær situation for første gang, vil spekulationerne som regel handle om, hvad man skal gøre, og da man ikke ved dette, kan det hele formørkes og forekomme endnu tungere og uløseligt. Det er her, at mange desværre oplever en manglende motivation.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: