SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Er der forskel på den coaching, som kvinder og mænd får?

Er der forskel på de temaer, som kvinder og mænd har, når det gælder coaching?

At jeg stiller disse spørgsmål skyldes, at jeg forleden blev ringet op af en sælger, som ville høre, om jeg som coach ville annoncere i Danmarks nyeste kvinde blad på nettet. Jeg har glemt, hvad det hedder, for priser og vilkår matchede mig ikke, og da jeg har rigeligt at se til, behøver jeg ikke at bruge store summer på annoncer.
Men sælgeren fik det til at lyde som om, at kvindecoaching var noget helt specielt. Og det satte nogle tanker i gang.

Her er nogle af mine refleksioner.

Og er du kvinde og søger coaching, er det kanske interessante for dig.

Coaching handler om at sætte sig mål, der er vigtige og realistiske. At  få redskaber og inspiration ti lat genskabe eller skabe den balance, man kender som sin mest naturlige balance. Lidt enkelt sagt. At afklare, hvilke barrierer det er, der forhindrer én i at nå sit mål,  privat som arbejdsmæssigt, og at søge nye eller mere konstruktive veje for at være den bedste udgave af sig selv.

Det har ikke kun mænd brug for. Og det har heller ikke kun kvinder brug for.

  • Det har mennesker brug for.
    Og hermed vil jeg gerne understrege en af mine vigtigste pointer: coaching er for mennesker. Der uanset køn, race, social status mv. ønsker at tage deres liv og de processer, som livet inviterer til, alvorligt.
    Intet mere, intet mindre.

Og selvfølgelig forstår jeg også godt sælgerens ord.
Der er da temaer, der hyppigere forekommer hos kvinder end hos mænd.
Hvis jeg skal være lidt generel, har mange kvinder – ikke overraskende – et ønske om at højne niveauet på alle planer i deres liv. At øge den samlede livskvalitet, det samlede selvværd, blive bedre til at være nærværende og føle sig tilstrækkelige, både som mennesker mødre, hustruer, på jobbet og i øvrige sociale relationer.
Lidt generelt betragtet er mange mænds temaer meget specifikke. Der er et behov for at blive bedre eller at have større indflydelse indenfor specifikke felter som karriere, motivation, stresshåndtering.

Men det er jo ikke kun indenfor coaching, at denne forskel er tydelig.

Generelt betragtet er kvinder måske fra Venus, hvilket kommer til udtryk på den måde, at kvinder har en mere cirkulær opfattelse – eller et større behov for helhed, end mange mænd.

Og alligevel tænker jeg, at det er unødvendigt at tænke så generelt, at der er for lidt nysgerrighed og nuance i at sige, at nogle temaer kun er for kvinder og nogle kun for mænd. Sådan er det ikke bare.
Jeg har altid hyldet og vil vedblive med at hylde forskelligheden. Vil vedblive med at orientere mig imod at møde det menneske, der træder ind af min dør, uagtet om de er kvinder eller mænd.
Så lad os ikke henfalde til at tro, at coaching for kvinder er meget anderledes end coaching for mænd. Coaching for mennesker er mit vandmærke, og jeg vil fortsat gøre mit ypperste for at signalere dette.

Hilsen

Christel Sonne Rasmussen

Af Christel Sonne Rasmussen - 25 apr, 2008

Læs mere i samme kategori:

Personlig gennemslagskraft

Lad ikke tidligere enkeltstående situationer, selvom de kan have været belastende, hæmme dig.
Gennemslagskraft er som mange af de andre stærke ord, der findes indenfor personlig udvikling, et samlet begreb. For heller ikke gennemslagskraft kan købes i pakker i supermarkedet, men er måske derfor netop interessant. Fordi gennemslagskraft er som lykke, som tålmodighed, som selvværd, som respekt, som tilstrækkelighed:

Målsætning – det at nå dine mål i livet

Uanset om vi inspireres af Tv-reklamer eller aviser, en snak med naboen eller en snak med os selv, ja så går en del af menneskenes tid og energi med at huske at drømme og at sætte sig mål.
Og det er godt.
For som mennesker tror jeg, at det har afgørende livskvalitet for os at drømme og blive ved at sætte mål. Og at nå dem, der har virkelig betydning og som skaber et løft for os.

Manglende motivation

Du ved det. Jeg ved det. Alle ved det. Vi er som udgangspunkt ikke klædt på til at kunne håndtere alle situationer, så i løbet af livet stopper vi op uden helt at have en klar fornemmelse af, hvad der er bedst at gøre. Når vi befinder os i en låst situation, et dilemma eller en anden form for svær situation for første gang, vil spekulationerne som regel handle om, hvad man skal gøre, og da man ikke ved dette, kan det hele formørkes og forekomme endnu tungere og uløseligt. Det er her, at mange desværre oplever en manglende motivation.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: