SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Vinterdepression – vinterdeprimeret

Når dagene bliver kortere, og lyset mindskes, er der adskillige danskere,
der udvikler en vinterdepression og bliver “lidt” vinterdeprimeret

En Vinterdepression kan ikke sidestille med en almindelig depression, men det ligger i ordets forstand, at man med en vinterdepression under huden vil føle sig modløs, energiforladt primært bevæger sig i det melankolske og triste felt.

Gøre noget ved en vinterdepression så du ikke bliver vinterdeprimeret
Hvis du igennem nogle år har frygtet vinterens komme, fordi du forventer denne omtalte modløshed og tristhed, er det værd at gøre noget ved det.

Fordi en vinterdepression ikke kun går ud over dig selv og er en lidelsesfyldt tilstand i dit eget indre, men hurtigt – som enhver depressiv tilstand – påvirker dine omgivelser som familie, venner og kolleger. For ikke socialt at indbyde til en mindre eller større isolation og mangel på glæde og lyspunkter, kan du vælge forskellige tiltag.

Der er forskellige muligheder for behandling af vinterdepression

FOR DET FØRSTE ER DER MANGE, DER DRAGER STOR NYTTE AF LYSTERAPI,
Hvor du enten via regelmæssige solariebesøg eller specialdesignede lamper modtager lys for at styrke din hjernes evne til at omsætte lysbølger til positive neurologiske/kemiske reaktioner.

SIDELØBENDE MED DETTE OG FOR AT FOREBYGGE KOMMENDE VINTERDEPRESSIONER, KAN DU GÅ I SAMTALETERAPI
Den samtaleterapi, jeg tilbyder, er NLP – terapi, hvor vi bearbejder de temaer, der gør tilværelsen tung – især i vintermånederne. Det kan være gamle erindringer, stress på jobbet, frustration over livsforhold, ubearbejdede traumer – ja hvert enkelt sag er ganske individuel. Det, du har brug for, er atter at kunne se lyst på tilværelsen, uafhængigt af vejrliget og lyset.

SÅ JEG ARBEJDER SAMMEN MED DIG OM AT FÅ KASTET LYS OVER DET, DER HAR VÆRET ELLER ER “TUNGT” OG MØRKT
Ja, faktisk vil jeg sige, at mørket jo kun er fravær af lys, og i det øjeblik vi bærer lyset ind, forvandles det indre mørke.

DET ER, SOM JEG SER DET, EN GAVE TIL DIG SELV OG DINE OMGIVELSER, AT FORHOLDE SIG KONSTRUKTIVT OG SERIØST TIL EN VINTERDEPRESSION
Det er, som jeg ser det, en gave til dig selv og dine omgivelser, at forholde sig konstruktivt og seriøst til en vinterdepression.
Hvordan ønsker du det fremover skal være?
Når dit indre kalder på dig, er det værd at lytte efter og sætte sejlene ind for at opretholde en balance og ligevægt og lade din optimisme vokse, også midt i vinteren.

JEG HAR HAFT MANGE KLIENTER, DER FRYGTER VINTERENS KOMME
Klienter, der ikke orker at tænke på den mørke tid, og klienter, der i starten af vintermånederne allerede sidder og venter på foråret. I foråret går det bedre, vinteren er bare det værste, kunne det bare være sommer hele året… er nogle af de kommentarer, jeg hyppigst hører.

Udover at afklare dine mål og ønsker for en forbedret livskvalitet i vintermånederne, har jeg det mål som NLP terapeut at lade de kvaliteter, der er i vinteren, fylde – uden at du føler dig deprimeret, men atter kan nyde de stille, mørke aftener, stearinlys og nærhed, og det at få givet mere tid til fordybelse, end sommeren og foråret formår at give.

Så hvis du selv har tænkt, at du nok har en mindre vinterdepression, så ring endelig i god tid, så du denne sæson bliver mønsterbryder i dit eget liv.

Af Christel Sonne Rasmussen - 14 jun, 2019

Læs mere i samme kategori:

Psykoterapi

Psykoterapi kan dække over mange forskellige grene af samtaleterapi.
At være psykoterapeut og udføre psykoterapi er ikke en beskyttet titel i Danmark, som for eksempel det at være psykolog er. Derfor kan det være gavnligt, når man ønsker at få kastet lys over problemstillinger i sit liv, at undersøge, hvilken form for psykoterapi, der passer bedst til ens personlighed og problematik.

depression – depressioner

Der er i de senere år i Danmark kommet en stor åbning i forhold til depressioner, og at det nu er ”ret almindeligt” at få en depression også at kunne tale åbent om en depression – altså at føle sig deprimeret

Mit barn er vådligger han/hun tisser i sengen

Når ens barn er vådlggger / tisser i sengen, er der flere bekymrede forældre, der har ringet til mig. Ikke kun bekymrede forældre, men også forældre, der er trætte. Af at vaske lagner og dynebetræk og af at give deres 5-7 årige barn ble på om natten. De fleste får af lægen at vide, at der er en forholdsvist stor procent af børn, der tisser i sengen, og at det som regel går over af sig selv.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: