SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Valg af uddannelse, af ungdomscoach Anne Muxoll Søeberg.

 

Er det svært at vælge uddannelse ?

Mange unge står i disse dage overfor eksamen og videre valg af uddannelse, hvilket bl.a. betyder trængsel hos ungdomscoachen

Hvad er det så at en ungdomscoach kan bidrage med i valg af uddannelse ?
Som coach stiller vi spørgsmål – vi er neutrale – modsat f.eks forældre, som selvsagt har følelser indvolverede og vi besidder værktøjer, metoder, redskaber til at komme hele vejen rundt – så den beslutning den unge skal tage omkring uddannelses-valg, hviler på et solidt grundlag.

 

Du får her et par tips til hvad du selv kan gøre – hvis du f.eks føler valget lidt uoverskueligt:

 • Spørg dig selv, hvad der som minimum skal være i dit arbejdsliv ?
  Kreativt miljø, udfordringer, teamarbejde, mulighed for at arbejde selvstændigt osv.osv.

 

 • Prøv i 10 min at stille dig det samme spørgsmål igen og igen : Hvad er det JEG vil ?
  Altså skræl udefrakommende krav væk og sæt dig selv i fokus.
  Mange oplever at der kommer interessante svar frem.

 

 • Spørg dig selv : Hvad laver jeg om 10 år ? – er du hjemmegående med dejlige unger – eller står du på scenen på Broadway ?
  Gå baglæns og start med at konkretisere, hvilke skridt der så vil føre dig mod dit svar og få derefter realismen og handling på.

 

 • Føler du, at du ingenting kan ? – er det en god ide at komme i gang med at lukke munden på din indre kritiske papegøje og hjernen til at se – hvad du rent faktisk kan.
  Gør eventuelt brug af en ven/veninde som kan hjælpe dig i gang med listen af hvad du kan og hvilke evner du besidder.

 

 • Mind dig selv om at det ikke er ”enten/eller – liv og død” – du kan vælge om.
  Held og lykke med dit valg.

 

Indlæg af: Ungdomscoach Anne Muxoll Søberg- AMS Coaching & Event.

Af Christel Sonne Rasmussen - 17 jun, 2010

Læs mere i samme kategori:

Personlig gennemslagskraft

Lad ikke tidligere enkeltstående situationer, selvom de kan have været belastende, hæmme dig.
Gennemslagskraft er som mange af de andre stærke ord, der findes indenfor personlig udvikling, et samlet begreb. For heller ikke gennemslagskraft kan købes i pakker i supermarkedet, men er måske derfor netop interessant. Fordi gennemslagskraft er som lykke, som tålmodighed, som selvværd, som respekt, som tilstrækkelighed:

Målsætning – det at nå dine mål i livet

Uanset om vi inspireres af Tv-reklamer eller aviser, en snak med naboen eller en snak med os selv, ja så går en del af menneskenes tid og energi med at huske at drømme og at sætte sig mål.
Og det er godt.
For som mennesker tror jeg, at det har afgørende livskvalitet for os at drømme og blive ved at sætte mål. Og at nå dem, der har virkelig betydning og som skaber et løft for os.

Manglende motivation

Du ved det. Jeg ved det. Alle ved det. Vi er som udgangspunkt ikke klædt på til at kunne håndtere alle situationer, så i løbet af livet stopper vi op uden helt at have en klar fornemmelse af, hvad der er bedst at gøre. Når vi befinder os i en låst situation, et dilemma eller en anden form for svær situation for første gang, vil spekulationerne som regel handle om, hvad man skal gøre, og da man ikke ved dette, kan det hele formørkes og forekomme endnu tungere og uløseligt. Det er her, at mange desværre oplever en manglende motivation.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: