SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Godt humør og arbejdsglæde i jobbet.

At gå på arbejde og være glad
At være på arbejde og vedblive at være glad
At gå hjem fra arbejde og være glad.

Ovenstående tre udsagn er et ønske for mange, og alligevel er der mange, der mener, at det jo ikke bare kan lade sig gøre.

Når jeg som coach har fokus på arbejdsglæde, arbejder jeg med begrebet “at være i godt humør”. Fordi vi alle kender til at være i godt humør, og fordi vi via det gode humør kan gøre en stor forskel, for det smitter.

I coaching, hvor fokuspunktet er arbejdsglæde kommer der tit mange begrænsende overbevisninger og erfaringer frem. For når spørgsmålet “hvad er det, der gør, at du ikke allerede er i godt humør, imens du er på arbejde”, stilles, er svarene mange.

Der svares blandt andet:

 • Min chef er arrogant og gider knap nok hilse.
 • Der er mange af mine kolleger, der sladrer, og det gør stemningen dårlig.
 • Vi kan slet ikke nå alt det, vi skal.
 • Jeg bliver hele tiden forstyrret, af telefoner der ringer og folk der kommer uanmeldt forbi.
 • Jeg synes, at min løn er for dårlig, og en senere ansat end mig, får højere løn end mig.
 • Der er aldrig tid til at slappe af, og vi får at vide, at vi må tage os sammen.
 • Det er stressende med morgentrafikken, så jeg er helt færdig, når jeg møder på arbejde.
 • Der er så mange, der klager, og klagerne ender altid på mit bord.
 • Ledelsen forstår os slet ikke. Når vi kommer med selv rimelige krav, bliver de fejet af bordet.
 • Jeg kan godt tvivle på, om jeg er god nok til mit arbejde. Jeg føler mig tit alt for usikker, og selv om jeg får kurser, er der ikke rigtigt tid til at få det nye stof integreret i min hverdag.
  osv..

Naturligvis er det at føle arbejdsglæde et samspil af adskillige faktorer.
Og dog er spørgsmålet, om vi som mennesker ikke selv er i stand til at opretholde en arbejdsglæde, et godt humør, hvis vi ønsker det.

Jeg anbefaler alle, der ønsker en større arbejdsglæde, at afklare, i hvor få/mange dage om ugen, at de vil gå hjem og være “kun” i godt humør.
Og hvor få/mange dage, de vil gå på arbejde og være i så godt humør, at det smitter.Og at tage en beslutning om det. Og at afprøve, om det er muligt for dem.

Jeg mener, at det er muligt at sætte det fokus.
Og særdeles konstruktivt. Ikke fordi jeg mener, at vi blot skal være i godt humør for enhver pris, men fordi ethvert menneske må gøre sig klart, at vi skaber det, vi har fokus på. Det er jo sådan, at arbejdsglæde ikke kan proppes ind i os, af andre mennesker. Det er vores egen optik og vores egen mentale “filtrering”, der er med til at få os til at afgøre, om en arbejdsdag skal være glad eller ej.

Prøv det af. I den næste arbejdsuge du har, sæt dig da et mål med hensyn til det antal dage, hvor du vil gå hjem fra arbejde og være i så godt humør, at det smitter. Beslut dig for, hvilke dage, det skal være, og læg mærke til, hvad der sker.

God fornøjelse

Med venlig hilsen
Christel sonne Rasmussen

Af Christel Sonne Rasmussen - 1 maj, 2007

Læs mere i samme kategori:

Styrket selvværd og mere personlig udstråling.

Jeg har arbejdet med adskillige unge erhvervskvinder

Fælles for dem har været, at de har ønsket sig et styrket selvværd og en mere kraftfuld personlig udstråling. Nogle af dem har sagt jeg kan godt sælge, men når salget så er slut, ved jeg ikke, hvad jeg skal sige, jeg blive ligesom til ingenting.

Drillet og mobbet i skolen

Jeg arbejder tit med børn, der af den ene eller anden grund ikke er glade for at gå i skole fordi de bliver drillet og mobbet.Generelt vil jeg sige, at børnenes problemer befinder sig enten på et fagligt plan, et socialt plan eller et personligt plan.

Julenat i Bethlehem – Elsk muren ned

Jeg anede ikke, før jeg hørte nedenstående Youtube klip, at der eksisterer en mur rundt om Betlehem.

Og jeg blev inderligt glad, da jeg hørte Lars Lilholt synge om Betlehem og kærlighed. Og at sangens tekst nu hænger i både en dansk og engelsk udgave på muren omkring Betlehem, giver håb.

Jeg kommer tit i en særlig blid, henført og melankolsk stemning, når jeg hører Lars Lilholts melodier og tekster. En stemning, hvor grundklange i sindet, hvor længsel efter fred, længsel efter kærlighed, glæde og hjælpsomhed synger. En sang, som jeg tror, at de fleste af os har i vore hjerter, men hvor indre mure er blevet bygget op, som forsvar mod angreb og fornedrelser – og som ly for afvisninger og svigt.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: