SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

One Night stand.

One Night Stand er et af de engelske udtryk, vi for længst har adopteret, – måske fordi det lyder lidt bedre end at sige ”et engangsknald”:

I ytringsfrihedens eget land kan man mene lige præcist, hvad man vil om One Night Stands. For de allerfleste er motivet bag et One NIght Stand vel ønsket om, at det kunne være lige denne person, der blev den store kærlighed. For en mindre gruppe er det en livsstil.

Nogen tager afstand fra One Night Stands. Jeg har det sådan, at jeg mener, at hvis man ikke er i et forhold, og man finder sammen med en, på festivalen, dansegulvet eller et andet sted, der heller ikke er i forhold, og de to personer begge er enige om at have en hed nat, er der vel intet forgjort i det.

Jeg hører fra mange af mine klienter, at tonen i især gruppen fra 18-25 kan være meget fri, og at der tit ikke bruges lang tid på at ”bage på hinanden” eller flirte igennem lang tid. Jeg forstår på flere, at både piger og drenge/kvinder og mænd, bliver spurgt: ”vil du med hjem og dyrke sex / skal vi knalde- bare for i nat ?”

Tonen er dermed langt mere fri, end tilbage i 90erne.

Der er fordele og ulemper ved alting, og sådan er det også med One Night Stands. Fordele kan være, at man får afprøvet sig selv og sin sexualitet. Får øvet sig i at kysse og kæle, får dækket et behov for berøring og intimitet, får afprøvet forskellige sexuelle grænser mv.

Ulemperne kan være mange. Udover kønssygdomme og skuffede drømme kan det at slukke og tænde for de følelser, man trods alt engagerer i en hed nat, blive et mønster, der gør at man har svært ved at forpligte sig og føle, at det er nok med én partner, når man har fundet en, man gerne vil være mere fast med. Jeg har talt med mange klienter, der derudover har jalousilignende tendenser vedr. en partners eller egen fortid, forstået på den måde, at hvis begge parter evt. har haft mange one night stands og dermed i en periode har haft en promiskuøs side, ja hvordan kan man så vide, at det ikke gentager sig. Jeg har talt med mange par, der mødte hinanden, mens de var i faste forhold og efter et one night stand erkendte, at de måtte bryde deres forhold op og finde sammen. Mange af disse forhold, som er startet med utroskab bærer tit en skygge med sig. Tit vil den ene part have en frygt for, om den anden til en julefrokost eller en våd nat i byen eller på festivalen kunne gøre det igen.

Dette indlæg er ikke tænkt som en moraliserende pegefinger. Det er udelukkende tænkt som en beskrivelse af, at alting har en pris, og at one night stands kan være givende og udviklende i en periode, især når man er single, men at det sjældent, ja jeg vil endog påstå: aldrig, giver den lykkefølelse og samhørighed som et kærlighedsforhold. Og det er en af grundene til, at jeg anbefaler, at man laver en aftale, eller forventningsafstemning, som det hedder i disse tider, så begge parter er indstillede på, at de går ind til det samme.

De, der har one night stands som livsstil, kan man kalde don juan m/k eller ”player”. Det er et helt kapitel for sig, som jeg vil belyse under temaet ”sexuel afhængighed”

Skriv gerne om, hvad one night stands har betydet for dig eller jer

Venlig hilsen
Christel Sonne Rasmussen

Af Christel Sonne Rasmussen - 18 feb, 2008

Læs mere i samme kategori:

Parterapi er ofte en oplagt mulighed efter utroskab

Det er et spørgsmål om at vælge klogt.
Parterapi er ofte en oplagt mulighed efter utroskab.
Hvis begge i et parforhold ønsker at fortsætte i parterapi efter utroskab,
Selvom den ene eller i nogle tilfælde, begge parter, har været utro, vil visse tema være væsentlige at berøre.

God feedback på mænd versus kvinder og utroskab

Er kun mænd utro – forekommer utroskab ikke hos hos kvinder?
Der var en af mine mandlige klienter, der gjorde mig opmærksom på, at jeg havde skrevet mine tekster som om, at det kun var mænd, der er utro. Det var og er en god feedback, og lad mig dog nuancere det billede lidt.

Godt/gode råd: Kom videre efter utroskab

– Hvordan kan jeg være sikker på, at han/hun ikke gør det igen?
Mistroen til partneren kan være svær at slippe, hvis man har oplevet utroskab. Men det kan lade sig gøre at komme videre i sit parforhold, siger terapeut Christel sonne Rasmussen. Hun råder til, at parterne igen får talt fælles værdier igennem. For meget ofte har de levet parallelle liv og glemt at værne om fortroligheden.

Hun har det ad h. til. Han føler sig som jaget vildt. Utroskaben har kilet sig ind imellem dem.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: