SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Terapi og jalousi handler om bevidstgørelse af jaloux følelser.

Jeg bliver dagligt kontaktet af mennesker, der er fyldt med jaloux følelser.

Det er deres egen diagnose, og mange kan berette, hvordan de smerteligt plages af tankemønstre og følelser og kropsfornemmelser vedrørende deres partner. Og også, hvordan det skaber adfærd som kontrol og overvågning og udspørgning, der går ud over deres partner.

En af mine første opgaver i jalousimæssig sammenhæng er at hjælpe personen med at skille jalousien ad, fordi den er en sammensat tilstand.

Og jeg anbefaler, at de mennesker, der kalder sig jaloux, holder op med at sige “Nu bliver jeg jaloux igen”, men i stedet afklarer, hvilken følelse og hvilken tankerække, der fylder eller optager dem fra øjeblik til øjeblik. For det er lettere, ikke nødvendigvis let, men lettere, at forholde sig til, at man bliver bange, forvirret, urolig for at blive forladt osv. end at skulle kæmpe med et jalousimønster igen og igen.

Terapi og jalousi handler om bevidstgørelse af jaloux følelserAt arbejde med de følelser og tanker, mange kalder for jalousi, bliver dermed en bevidstgørende rejse. Hvor man bliver nød til at lære at rumme og forholde sig til sig selv igen, i stedet for at tro, at det er kontrol og evig kærlighed, der gør hele forskellen.

Det skal man gøre sig klart.

Som enhver anden tilbagevendende tilstand, kommer “jalousitilstanden” som en budbringer, og skal som sådan ikke bare fjernes, men forstås og accepteres, for så sker skiftet helt af sig selv.

Her kan du kan læse mere om jalousi – og det at være jaloux.

Fortsat god sommer.
Hilsen Christel

Af Christel Sonne Rasmussen - 19 feb, 2006

Læs mere i samme kategori:

Jalousi

I min ungdoms P4-programmer husker jeg, at Tine Bryld gang på gang sagde:
man er jo sindssyg, når man er jaloux.
Det er der sikkert mange danskere, der, når de har været i jalousiens vold, har givet hende ret i.

Nu er der dog for mig at se en definitionsforskel på sindssyge og jalousi, men det jeg lægger i denne udtalelse er, at der er stærke kræfter på spil, når vi oplever jalousi.

Når et forhold er blevet kompliceret, er der altid grunde til det i det enkelte pars historik. Når disse aspekter er talt igennem, og det er blevet klart, hvor der skal sættes ind, er det for mig at se lige så nødvendigt at afklare, hvordan den eventuelt fastlåste situation kan løsnes, og hvordan I selv kan puste liv ind i forholdet.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: