SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Træd ud af offerrollen.

Hvis man er offer, i en offerrolle, går man rundt med et usynligt skilt i panden, hvor der står bøddel søges”(citat: Inge Devantier, 2001).
OfferrollenJeg starter nu en serie tekster om det at være i offerrollen, gøre sig til offer eller at være offer for omstændighederne.

Grunden er, at mange i tidens løb har frekventeret mig for at bearbejde deres egen oplevelse af at være offer for afmagt, mismod, en partners eller en chefs luner, andres meninger og vurderinger mv.

Da det at være offer ikke kan stå alene, som ovennævnte citat så enkelt beskriver, er det som regel en længerevarende bearbejdning, der går i gang, når man søger at begribe og håndtere sin offerrolle, og sin rolle som bøddel. Metaforerne er stærke og ikke så enkle, som det umiddelbart kunne se ud til.

Nogle af de emner, jeg vil beskrive, handler om det at føle sig og placere sig som offer i et parforhold, evt. hvor der forekommer misbrug, utroskab, tab af tillid mv.

Desuden vil jeg reflektere over det at være offer for omstændigheder som sygdom, fyring, skilsmisse og drømme, der ikke lader sig realisere som eksempelvis det at få et barn

Jeg vil også skrive om det at miste eller opleve ufrivillige tab. Ligesom jeg vil komme med opfordringer til at træde ud af offerrollen.

Er du en af dem, der lider af selvmedlidenhed eller synes, at livet gør for ondt, vil du derfor kunne finde mine betragtninger her. Vil du gøre noget ved det og igen tage styringen i dit eget liv og ansvar for din egen lykke, dit selvværd og din tilfredshed, så indstil dig på et terapeutisk forløb. Du kan andetsteds på websitet her, se hvor du kan henvende dig.

Og som altid er du naturligvis velkommen til at stille spørgsmål på min blog. Det er noget af det, der inspirerer mig mest i mine skriveprocesser.
Egne cases og eksempler bydes velkommen, og bemærk, at alle bliver behandlet anonymt.

Alt godt,
Christel Sonne Rasmussen.

Af Christel Sonne Rasmussen - 14 feb, 2015

Læs mere i samme kategori:

Psykoterapi

Psykoterapi kan dække over mange forskellige grene af samtaleterapi.
At være psykoterapeut og udføre psykoterapi er ikke en beskyttet titel i Danmark, som for eksempel det at være psykolog er. Derfor kan det være gavnligt, når man ønsker at få kastet lys over problemstillinger i sit liv, at undersøge, hvilken form for psykoterapi, der passer bedst til ens personlighed og problematik.

Vinterdepression – Vinterdeprimeret.

Når dagene bliver kortere, og lyset mindskes, er der adskillige danskere,
der udvikler en vinterdepression og bliver “lidt” vinterdeprimeret

En Vinterdepression kan ikke sidestille med en almindelig depression, men det ligger i ordets forstand, at man med en vinterdepression under huden vil føle sig modløs, energiforladt primært bevæger sig i det melankolske og triste felt

depression – depressioner

Der er i de senere år i Danmark kommet en stor åbning i forhold til depressioner, og at det nu er ”ret almindeligt” at få en depression også at kunne tale åbent om en depression – altså at føle sig deprimeret

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: