SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Hvis du ikke ved, hvad du skal lave, mandag den 18. august 2008, kan du tænde for P1.

Her er der en udsendelse, hvor Christel Sonne Rasmussen, leder af Uni Coaching, taler om parterapi og parcoaching, sammen med Lene Juul, journalist og Janni Killested, cand.psych.

I udsendelsen, der også vil kunne høres på P1`s hjemmeside og i radioen den efterfølgende søndag, beskrives forskellene på coaching og terapi, med fokus på par.
Christel fortæller om, hvad parcoaching er, og hvordan det forløber.
Christel fortæller om, hvad det er, der er udløsende faktorer for, at par vælger at opsøge en coach/terapeut.
Og der tales også om et projekt, der hedder PARVIS, hvor Janni Killested har været en af behandlerne. Et projekt, hvor 12 forskellige kommuner giver støtte til par med hjemmeboende børn under 18 år, som ønsker at forbedre deres parforhold og undgå skilsmisse.

Lidt om parcoaching.

Det er ved at være sådan, at flere og flere par vælger coaching i stedet for terapi.
Der er formentligt mange grunde til det,  og jeg mener, at en af dem er, at flere og flere godt ved med sig selv, at det er væsentligt at blive inspireret, så man ikke oplever, at parforholdet kører fast og skaber frustration, skænderier og resignation.
Og at flere og flere ønsker at lære og vide mere om, hvordan man re-justerer og får smidt gamle vaner og uheldige måder at kommunikere på, ud – og i stedet erstatter disse med fremmende og givende værktøjer.

Samtidig tror jeg, at en af grundene til, at flere opsøger parcoaching, er at vi som voksne danskere efterhånden godt ved, at det nytter at gøre noget, nytter at gøre en forskel, og især når man har børn, er der en stor vigtighed i at kunne opretholde et blomstrende, tillidsfuldt og glædeligt par- og familieliv. Og ingenting kommer jo af sig selv, som vi godt  ved, hvorfor coaching er ved at blive en mere integreret del i danskernes bevidsthed.
Måske bliver der ikke sagt så meget nyt fra Christel i udsendelsen. men vil man høre mig, så er det altså bare om at få tændt for radioen den 18. august.

En dejlig dag til alle herfra

Venlig hilsen
Christel

Af Christel Sonne Rasmussen - 6 aug, 2008

Læs mere i samme kategori:

Personlig gennemslagskraft

Lad ikke tidligere enkeltstående situationer, selvom de kan have været belastende, hæmme dig.
Gennemslagskraft er som mange af de andre stærke ord, der findes indenfor personlig udvikling, et samlet begreb. For heller ikke gennemslagskraft kan købes i pakker i supermarkedet, men er måske derfor netop interessant. Fordi gennemslagskraft er som lykke, som tålmodighed, som selvværd, som respekt, som tilstrækkelighed:

Målsætning – det at nå dine mål i livet

Uanset om vi inspireres af Tv-reklamer eller aviser, en snak med naboen eller en snak med os selv, ja så går en del af menneskenes tid og energi med at huske at drømme og at sætte sig mål.
Og det er godt.
For som mennesker tror jeg, at det har afgørende livskvalitet for os at drømme og blive ved at sætte mål. Og at nå dem, der har virkelig betydning og som skaber et løft for os.

Manglende motivation

Du ved det. Jeg ved det. Alle ved det. Vi er som udgangspunkt ikke klædt på til at kunne håndtere alle situationer, så i løbet af livet stopper vi op uden helt at have en klar fornemmelse af, hvad der er bedst at gøre. Når vi befinder os i en låst situation, et dilemma eller en anden form for svær situation for første gang, vil spekulationerne som regel handle om, hvad man skal gøre, og da man ikke ved dette, kan det hele formørkes og forekomme endnu tungere og uløseligt. Det er her, at mange desværre oplever en manglende motivation.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: