SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

At give slip – Become The Master of Your own Mind.

Jeg har talt med mange mennesker, der giver udtryk for, at deres største problem er, at de ikke kan give slip.
Det kan være alskens faktorer, der er svære at slippe.

Både kærester/ekskærester, børn, bopæl, job, fantasier, frygt, jalousi med videre.

Både fænomener, der har haft såvel positiv som negativ karakter for den enkelte.
Det at give slip er ikke en handling. På anden måde end når vi vælger at give slip på et eller andet, vi holder i hånden. Og slipper. Så lidt energi skal der bruges på at give slip, rent fysisk.

Og hvad er det så, der gør, at det bliver en langt sværere proces, rent psykologisk, for mange mennesker.

Jeg tror, at det drejer sig om det fokus, man har, når man går og husker sig selv på, at man skal give slip. Hvis man eksempelvis taler med sig selv om, at “nu må jeg også slippe den ekskæreste/nu må jeg slippe den frygt”, ja så er fokus jo stadig på ekskæresten/frygten.

Derfor er mit tiltag i enhver sammenhæng, når et menneske siger “jeg vil gerne give slip”, at jeg arbejder med personen eller personerne om at blive fuldkommen klar over, hvad det er, de vil holde fast i/ gribe fat om i stedet for.

For så begynder fokus at være nutidsorienteret og dermed fremadrettet. Og vi må bevæge os fremad. Kroppen går det hele tiden, psyken vil også med.

Så hvis du nogle gange bemærker, at du ønsker at give slip, men ikke kan, ja så find ud af, hvad du vil gribe fast i og gør dig klart, hvad det vil give dig at større værdi i dit liv.
Så det indre smil, der siger “sådan er det bare” kan få lov at komme ind med sine visdomsord, så vi forsoner os med det, der har været og bruger vores kræfter på det, hvor vi har positiv og reel indflydelse.

Det er en tankegang at vende.
Den gør en forskel.

Så det, man ønsker at give slip på, toner i baggrunden og senere helt væk, og det, man ønsker at implementere, kommer i forgrunden.
Det er dig, der vælger. Det er dig, der må indstille dig på – “Become The master of Your own Mind”.

– Christel

 

Af Christel Sonne Rasmussen - 19 dec, 2006

Læs mere i samme kategori:

Jalousi

I min ungdoms P4-programmer husker jeg, at Tine Bryld gang på gang sagde:
man er jo sindssyg, når man er jaloux.
Det er der sikkert mange danskere, der, når de har været i jalousiens vold, har givet hende ret i.

Nu er der dog for mig at se en definitionsforskel på sindssyge og jalousi, men det jeg lægger i denne udtalelse er, at der er stærke kræfter på spil, når vi oplever jalousi.

Når et forhold er blevet kompliceret, er der altid grunde til det i det enkelte pars historik. Når disse aspekter er talt igennem, og det er blevet klart, hvor der skal sættes ind, er det for mig at se lige så nødvendigt at afklare, hvordan den eventuelt fastlåste situation kan løsnes, og hvordan I selv kan puste liv ind i forholdet.

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: