SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

Af terapeut Christel Sonne Rasmussen

Intuition.

Uanset om man følger med i quizprogrammer eller ej, lyder sætningen “stol på den første indskydelse” eller følg din intuition.
Den første indskydelse er altid den rigtige.

Det at være intuitiv, eller i kontakt med en sjette sans, eller at kunne fornemme, hvad den indre stemme siger, er livsvigtigt for os.

Fordi det rent intuitive er vores oprindelige væsen, og her, hvor vi ikke lader os forlede og forblinde.
En af mine mest skattede lærere fortalte mig i aftes, at når vi er i kontakt med vores intuition, fra situation til situation, ja så bliver vi ikke aggressive, vi bliver ikke sårede, vi bliver ikke energiforladte, vi bliver ikke forvirrede.

Hvad er det dog, der gør, at vi ikke er i kontakt med dette element meget hyppigere?
Fordi vi ikke stoler på det. Fordi vi vil skille os ud. Fordi vi ikke har lært det.

Er nogle af svarene.

Men målene er jo ønskværdige, og jeg ser det som en egen træning og også det, jeg ønsker at lære mange af mine klienter, at de liges godt kan stole på sig selv, i stedet for at lade andre styre deres liv.
Mange vægrer sig imod det intuitive, bl.a. fordi det kræver, at man må øve sig i at være en egoist. Et ord, der ikke har en ret høj klang i mine ører. Men starter man med at være superegoist, vil det altid flade ud og finde sin balance.

Vi må som mennesker tilnærme os vores egen power og dybe indre viden og være bedre forbilleder for dem, der omgiver os.

Og den eneste, der virkeligt sætter en bremse for dette, er os selv og vores mentale overbevisninger og normstyrede tankegang.
Uanset om folk er bange, jaloux eller ej, ja så er disse tilstande tit det, der åbner for, at vi bliver opmærksomme på den mere rige verden, som vi er blevet presset ind i via de svære følelser.

Vi kan lære meget af børnene og dyrene, og vi må åbne for ikke kun at blive viljestyrede og succes skabende. Ganske enkelt er kunsten at skabe og opretholde sin tillid til det, man indeholder og det, der føles mest rigtigt.

Jeg øver mig dagligt.

Christel

Af Christel Sonne Rasmussen - 19 okt, 2006

Læs mere i samme kategori:

Psykoterapi

Psykoterapi kan dække over mange forskellige grene af samtaleterapi.
At være psykoterapeut og udføre psykoterapi er ikke en beskyttet titel i Danmark, som for eksempel det at være psykolog er. Derfor kan det være gavnligt, når man ønsker at få kastet lys over problemstillinger i sit liv, at undersøge, hvilken form for psykoterapi, der passer bedst til ens personlighed og problematik.

Vinterdepression – Vinterdeprimeret.

Når dagene bliver kortere, og lyset mindskes, er der adskillige danskere,
der udvikler en vinterdepression og bliver “lidt” vinterdeprimeret

En Vinterdepression kan ikke sidestille med en almindelig depression, men det ligger i ordets forstand, at man med en vinterdepression under huden vil føle sig modløs, energiforladt primært bevæger sig i det melankolske og triste felt

depression – depressioner

Der er i de senere år i Danmark kommet en stor åbning i forhold til depressioner, og at det nu er ”ret almindeligt” at få en depression også at kunne tale åbent om en depression – altså at føle sig deprimeret

Læs forrige indlæg:
Læs næste indlæg: