SONNERASMUSSEN.DK

Christels blog

En blog om individuel terapi, parterapi, NLP, hypnose og coaching

Af terapeut
Christel Sonne Rasmussen

Søg blogindlæg

Psykoterapi

Psykoterapi kan dække over mange forskellige grene af samtaleterapi.
At være psykoterapeut og udføre psykoterapi er ikke en beskyttet titel i Danmark, som for eksempel det at være psykolog er. Derfor kan det være gavnligt, når man ønsker at få kastet lys over problemstillinger i sit liv, at undersøge, hvilken form for psykoterapi, der passer bedst til ens personlighed og problematik.

Vinterdepression – Vinterdeprimeret.

Når dagene bliver kortere, og lyset mindskes, er der adskillige danskere,
der udvikler en vinterdepression og bliver “lidt” vinterdeprimeret

En Vinterdepression kan ikke sidestille med en almindelig depression, men det ligger i ordets forstand, at man med en vinterdepression under huden vil føle sig modløs, energiforladt primært bevæger sig i det melankolske og triste felt

depression – depressioner

Der er i de senere år i Danmark kommet en stor åbning i forhold til depressioner, og at det nu er ”ret almindeligt” at få en depression også at kunne tale åbent om en depression – altså at føle sig deprimeret

Mit barn er vådligger han/hun tisser i sengen

Når ens barn er vådlggger / tisser i sengen, er der flere bekymrede forældre, der har ringet til mig. Ikke kun bekymrede forældre, men også forældre, der er trætte. Af at vaske lagner og dynebetræk og af at give deres 5-7 årige barn ble på om natten. De fleste får af lægen at vide, at der er en forholdsvist stor procent af børn, der tisser i sengen, og at det som regel går over af sig selv.

Søvnproblemer – Problemer med at sove om natten

Det ikke at kunne sove kan skyldes stress, eksempelvis fordi man skal til eksamen, eller problemer på ens job – arbejde.
Søvnproblemer, jeg kan ikke sove om natten
I løbet af kort tid sender Kristeligt Dagblad en artikel, der vedrører søvnproblemer.

Overgreb

I de senere år er det tidligere meget tabubelagte fænomen overgreb kommet mere frem I lyset.

Der er hermed åbnet for, at det er muligt og nødvendigt at lindre de smerter og hele de psykiske sår, som et overgreb har fremkaldt.

Fysisk og psykisk overgreb.
Et overgreb kan være af seksuel karakter og dermed være et fysisk overgreb I udgangspunktet, men overgreb kan også være af psykisk karakter, således at et menneske, barn som voksen, har følt sine følelsesmæssige grænser overskredet I voldsom grad.

Selvhadet

Selvhad – et væld af gamle følelser.
AT HADE ER EN FØLELSE, SOM DELS ER BESKREVET I ET VÆLD AF GAMLE SKRIFTER.
TÆNK BLOT PÅ DE ISLANDSKE SAGAER OG DE GAMLE GRÆSKE OG ROMERSKE FORTÆLLINGER, HVOR HAD TIT LÅ TIL GRUND FOR MORD, DRAB OG ALSKENS FORMER FOR VOLD.

Anoreksi

Anoreksi/ nervøs spisevægring.
ANOREKSI DVS. NERVØS SPISEVÆGRINGER EN SYGDOM, DER PÅ ET PLAN HANDLER OM MAD OG KROPSKONTROL.
PÅ ET ANDET PLAN HANDLER ANOREKSI – NERVØS SPISEVÆGRING OM MEGET ANDET OG MERE.

Spiseforstyrrelser

Flere og flere unge piger har I løbet af deres opvækst spiseforstyrrelser imidlertid er spisevægring – spiseforstyrrelse…
dog ikke kun bestemt for piger alene, også flere drenge og unge mænd har forstyrrelser i deres spisemønster.

Vrede er en tilstand, vi alle kender til.

Vi føler vrede, når vi mere eller mindre bogstaveligt bliver trådt over tæerne, vi kender vreden fra situationer, hvor vi behandles uretfærdigt, fra situationer, hvor vi ikke respekteres, kort sagt kan man sige, at vrede er en følelse, der tit er i spil, men som alligevel på trods af sin hyppighed kan være svær at udtrykke.

Seneste blogindlæg